Vse o cvrtju
Kaj narediti z oljem po cvrtju?
Glede tega, ali je treba olje, v katerem smo cvrli, takoj zavreči ali ne, so mnenja deljena. Vsekakor je res, da se v rastlinskih oljih zaradi segrevanja na visoko temperaturo tvorijo škodljive snovi, in če olje uporabimo večkrat, je teh vse več, vedno bolj pronicajo v hrano in več jih pojemo. Prav tako se v olju zaradi večkratnega segrevanja in ohlajanja tvorijo transmaščobne kisline.
V kolikor se odločite, da boste isto olje kljub temu uporabili dvakrat ali trikrat, ga shranite v kozarec, ki ga je možno dobro zapreti, ter hranite v temi. Zavrzite ga takoj, ko prične postajati rjavo ali se navzame vonja. In takrat seveda ne pozabite, da odpadno olje nikakor ne sodi v lijak ali stranišče, saj si boste sicer nakopali precejšnje stroške z vodovodarjem.
Podobni članki
Kako očistiti cvrtnik oz. fritezo?
(17.04.2013)Uporaba teflonske posode
(28.03.2011)Najpogostejše kuharske napake
(07.05.2011)Katero posodo uporabiti v “mikrovalovki”?
(04.11.2010)Krhki flancati
(27.02.2011)Čiščenje kuhinjskih desk
(01.11.2010)Polentini kroketi s sirom
(08.11.2011)Mikrovalovna pečica – varnost
(30.10.2010)Hranjenje živil v hladilniku
(01.11.2010)Ocvrt sladoled
(08.01.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:23.12.2010, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov