marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vse o cvrtju

Pošlji prijatelju

Kaj narediti z oljem po cvrtju?

Glede tega, ali je treba olje, v katerem smo cvrli, takoj zavreči ali ne, so mnenja deljena. Vsekakor je res, da se v rastlinskih oljih zaradi segrevanja na visoko temperaturo tvorijo škodljive snovi, in če olje uporabimo večkrat, je teh vse več, vedno bolj pronicajo v hrano in več jih pojemo. Prav tako se v olju zaradi večkratnega segrevanja in ohlajanja tvorijo transmaščobne kisline.

V kolikor se odločite, da boste isto olje kljub temu uporabili dvakrat ali trikrat, ga shranite v kozarec, ki ga je možno dobro zapreti, ter hranite v temi. Zavrzite ga takoj, ko prične postajati rjavo ali se navzame vonja. In takrat seveda ne pozabite, da odpadno olje nikakor ne sodi v lijak ali stranišče, saj si boste sicer nakopali precejšnje stroške z vodovodarjem.