Testo za pico – za sladico!
MN
Se vam pri pripravi testa za pico kdaj zgodi, da ga zamesite preveč? In kaj potem naredite z njim? Speči dodatno pico, ki bo ostala, vsekakor ni smiselno. Lahko pa testo uporabite za pripravo sladkega peciva – in tako na hitro naredite hkrati glavno jed kot sladico oziroma prigrizek za h kavi.
Čeprav je pica italijanska, so si izdelavo sladice iz »ostankov testa« izmislili v ZDA. Tam iz testa pripravljajo »monkey bread«. Ta je v osnovi narejen iz koščkov testa, namočenih v maslo, sladkor in cimet, ki jih nato kar enega vrh drugega »namečejo« v pekač in spečejo. No, in ker cimet ni vsem po godu, je nato nastala še različica, kjer se uporablja druga polnila – za katera pa je treba testo razvaljati in namazati z nadevom oziroma kremo. In tako so Američani dobili nekaj, kar za nas ni pravzaprav nič novega: polže oziroma gnezda.
Kadar vam testo od pice ostane, ga torej razvaljajte, namažite z marmelado (mi smo uporabili češnjevo), nato pa narežite, zložite v pekač in specite. Če želite, da bo videti bolj »opičje«, pa zvitek seveda natrgajte in koščke »namečite« v pekač povsem neurejeno. Dobili boste slastno jed za prigrizek ali zajtrk.
Podobni članki
Cimetova gnezda
(06.02.2013)Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013)Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010)Pica z marelicami in žajbljem
(12.06.2012)Osnovno testo za potico – kvašeno testo
(26.10.2011)Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011)Cimetovi muffini z jabolki
(07.11.2018)Najboljša krema za kremšnite (kremne rezine)
(02.09.2014)Torta z gozdnimi sadeži in penečim vinom
(15.06.2012)Princeske s kostanjevo kremo in smetano
(08.11.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.06.2013, 332,710 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,349 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,938 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,265 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,103 prikazov