marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Testo za pico – za sladico!

Pošlji prijatelju

gnezda iz testa za pico s češnjevo marmelado v pekačuMN

Se vam pri pripravi testa za pico kdaj zgodi, da ga zamesite preveč? In kaj potem naredite z njim? Speči dodatno pico, ki bo ostala, vsekakor ni smiselno. Lahko pa testo uporabite za pripravo sladkega peciva – in tako na hitro naredite hkrati glavno jed kot sladico oziroma prigrizek za h kavi.

Čeprav je pica italijanska, so si izdelavo sladice iz »ostankov testa« izmislili v ZDA. Tam iz testa pripravljajo »monkey bread«. Ta je v osnovi narejen iz koščkov testa, namočenih v maslo, sladkor in cimet, ki jih nato kar enega vrh drugega »namečejo« v pekač in spečejo. No, in ker cimet ni vsem po godu, je nato nastala še različica, kjer se uporablja druga polnila – za katera pa je treba testo razvaljati in namazati z nadevom oziroma kremo. In tako so Američani dobili nekaj, kar za nas ni pravzaprav nič novega: polže oziroma gnezda.

Kadar vam testo od pice ostane, ga torej razvaljajte, namažite z marmelado (mi smo uporabili češnjevo), nato pa narežite, zložite v pekač in specite. Če želite, da bo videti bolj »opičje«, pa zvitek seveda natrgajte in koščke »namečite« v pekač povsem neurejeno. Dobili boste slastno jed za prigrizek ali zajtrk.

Oglašujte pri nas