marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mini tortice v kornetih

Pošlji prijatelju

mini tortice v kornetihMN

Mini tortice iz mafinov oz. »cupcakes« so lahko še bolj posebne, če jih spečete v kornetih. Kako? Poglejmo postopek…

Pripravite testo za mafine po izbiri in kremo za nadev. (Mi smo uporabili polovično količino testa za mavrične mafine, saj smo v kornetu želeli zeleno obarvan biskvit, sicer pa je bolje izbrati testo za kakšne bolj sočne mafine – nenazadnje bo krema zgolj na vrhu in cel kornet »spužvastega« biskvita bo potem težko pojesti. Za kremo smo izbrali maline – zamrznjene maline smo odtajali in skuhali,  s pomočjo sita odstranili peške, nato pa kašo zmešali z drobnimi koščki čokolade ter stepeno smetano z utrjevalcem.)

Ko imate testo pripravljeno, se odločite, kakšne tortice želite – če je testo popolnoma običajno (kot v našem primeru) boste kornete nadevali manj, da bodo po peki na vrhu ravni in boste lahko dali na vsak kornet več kreme; če je testo sočno in z dodatki pa kornete nadevajte bolj – tako bo testo med peko dobro vzhajalo in »kepica« na vrhu se bo izoblikovala že iz samega testa (v tem primeru boste dodali zgolj malo kreme ali pa tudi nič, tudi zgolj posip s sladkorjem v prahu bo v redu).

podpora za korneteMN

Najbolj pomembna je sama peka, kajti gotovo vam je jasno, da korneti v pečici ne bodo sami stali pokonci. Zato potrebujete večjo količino aluminijaste folije. Za vsak kornet odtrgajte velik kos, ga zmečkajte v trak, ter prepletite skozi rešetke v pečici – tako da je na sredini luknjica, v katero boste postavili kornet. Najbolje je, da za ta postopek rešetko vzamete iz pečice in jo položite na pult tako, da jo ob strani podprete z loncema ali s knjigami, da bo dvignjena na pult. Namestite folijo in vanjo vse kornete, da fiksno stojijo, šele nato jih nadevate s testom. Rešetko seveda postavite v pečico šele, ko je segreta.

Tortice v kornetih sicer pecite povsem običajno, tako kot mafine, edino čas peke bo verjetno za kakšno minuto krajši. Pri običajni temperaturi za peko mafinov, torej 180 ali 190 stopinj, ter običajnem času peke, korneti tudi ne bodo potemneli.

Ko je biskvit pečen, kornete zgolj še ohladite in nadevajte s kremo, lahko pa jih tudi okrasite bolj slavnostno, tako kot druge tortice. Dokler jih ne postrežete, jih postavite v kozarce, da se ne bodo prevračale.