Kako olupiti mandlje?
MN
Marsikateri recept zahteva mandlje brez kožice, saj je ta grenka. Mandlje lahko že kupite olupljene, vendar so ti precej dražji od onih, ki niso olupljeni – odstranitev kožice pa je tako enostavna, da se ne izplača plačati več.
1. V kozici zavrite vodo in mandlje stresite v krop, da jih ta prekrije. Plin ugasnite ter pustite mandlje v vroči vodi, da se nekaj minut namakajo. Voda bo porjavela, kožica mandljev pa bo nabreknila.
2. Mandlje odcedite, nekoliko ohladite (da se ne opečete) ter mandljem enemu za drugim odstranite kožico. Za to pravzaprav ne potrebujete noža – vsak mandelj zgolj primite med prsta in stisnite, pa bo kožica počila in sredica bo sama izletela iz nje.
3. Mandlje položite na papirnate brisačke, da jih popivnate, nato pustite, da se posušijo.
4. Mandlje nasekljajte ali narežite, kakor zahteva recept, lahko pa jih tudi prepražite v ponvi brez olja – dobili bodo nekaj barve in postali veliko bolj okusni.
Podobni članki
Kolački z meto
(18.07.2011)Sporočilo v jajcu
(22.03.2012)Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
(18.04.2011)Ringlo v čipki
(28.07.2011)Cvetlični podstavki za kozarce
(17.05.2011)Mandljeve tortice s kremo iz maskarponeja
(13.12.2011)Pečena jabolka
(10.10.2011)Oreščki – lastnosti in uporaba
(11.03.2011)Bučni zavitek s kokosom
(08.09.2014)Pustni krofi
(01.02.2013)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:26.04.2011, 308,343 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 300,514 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 223,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 190,852 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 157,050 prikazov