Kako hraniti banane?
Fotolia
Banane je najbolje kupiti še nekoliko zelene ter jih hraniti na sobni temperaturi, da dozorijo. Če želite zorenje pospešiti, jih dajte v vrečko skupaj z jabolkom. Preden dozorijo, jih ne dajajte v hladilnik, saj ne bodo tako nikoli postale rumene. Ko so enkrat zrele, pa jih imate lahko v hladilniku tudi dva ali tri tedne – njihova zunanjost sicer ne bo več rumena, temveč popolnoma rjava, vendar pa bo sadež v notranjosti še vedno slasten.
Kaj pa, če vam »rjave« banane ne vzbujajo apetita? Nikar jih ne zavrzite, raje specite bananin kruh.
Podobni članki
Banane
(30.10.2010)Bananin kruh
(19.11.2010)Kako kupovati sadje?
(12.05.2011)Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012)Marmelada iz malin in banane
(01.07.2011)Kutinova marmelada in kutine v whiskeyu
(09.11.2011)Avokado
(24.02.2011)Kako kupiti morske sadeže?
(13.12.2010)Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011)Granatno jabolko
(17.03.2011)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.10.2010, 332,679 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,343 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,935 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,262 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,098 prikazov