Kako hraniti banane?
Banane je najbolje kupiti še nekoliko zelene ter jih hraniti na sobni temperaturi, da dozorijo. Če želite zorenje pospešiti, jih dajte v vrečko skupaj z jabolkom. Preden dozorijo, jih ne dajajte v hladilnik, saj ne bodo tako nikoli postale rumene. Ko so enkrat zrele, pa jih imate lahko v hladilniku tudi dva ali tri tedne – njihova zunanjost sicer ne bo več rumena, temveč popolnoma rjava, vendar pa bo sadež v notranjosti še vedno slasten.
Kaj pa, če vam »rjave« banane ne vzbujajo apetita? Nikar jih ne zavrzite, raje specite bananin kruh.
Podobni članki
- Banane
(30.10.2010) - Bananin kruh
(19.11.2010) - Kako kupovati sadje?
(12.05.2011) - Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012) - Marmelada iz malin in banane
(01.07.2011) - Kutinova marmelada in kutine v whiskeyu
(09.11.2011) - Avokado
(24.02.2011) - Kako kupiti morske sadeže?
(13.12.2010) - Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011) - Granatno jabolko
(17.03.2011)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.10.2010, 326,855 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,166 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,350 prikazov