marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jajca v obliki srca

Pošlji prijatelju

rezine jajca v obliki srcaMN

Naravna oblika jajca je res takšna, da dobimo pri prečnem rezu krog – a če ste malo iznajdljivi lahko pri prečnem rezu nastane tudi srce. Kako?

Najprej trdo skuhajte jajca – pravila si preberite tukaj.

Za vsako jajce, ki ga želite spremeniti v srce, potrebujete na pol prepognjen kos lepenke, ki ga oblečete v kos folije za živila ali alufolije, poleg tega pa še svinčnik in dve elastiki.

Jajce še vroče olupite – previdno, da se ne opečete v prste. Postavite ga na v folijo oblečeno lepenko, ki je na sredini prepognjena in ima obliko črke v. Nato na jajce položite (čist!) svinčnik, da se »vsede« v jajce, ter ga na obeh straneh fiksirajte s pomočjo elastik.

Jajce za deset do dvajset minut postavite v hladilnik, da se shladi, nato pa svinčnik odstranite. Jajce zgolj prerežite na pol ali pa na tanke rezine – in vsi se bodo čudili vašim srčkom. Le kako vam je to uspelo?!

jajcaNamig: Uporabili smo navaden svinčnik. Če imate doma mlajšim otrokom namenjene debelejše barvice trikotne oblike, bo »utor« na vrhu srčka precej lepši.