Jajca v obliki srca
Naravna oblika jajca je res takšna, da dobimo pri prečnem rezu krog – a če ste malo iznajdljivi lahko pri prečnem rezu nastane tudi srce. Kako?
Najprej trdo skuhajte jajca – pravila si preberite tukaj.
Za vsako jajce, ki ga želite spremeniti v srce, potrebujete na pol prepognjen kos lepenke, ki ga oblečete v kos folije za živila ali alufolije, poleg tega pa še svinčnik in dve elastiki.
Jajce še vroče olupite – previdno, da se ne opečete v prste. Postavite ga na v folijo oblečeno lepenko, ki je na sredini prepognjena in ima obliko črke v. Nato na jajce položite (čist!) svinčnik, da se »vsede« v jajce, ter ga na obeh straneh fiksirajte s pomočjo elastik.
Jajce za deset do dvajset minut postavite v hladilnik, da se shladi, nato pa svinčnik odstranite. Jajce zgolj prerežite na pol ali pa na tanke rezine – in vsi se bodo čudili vašim srčkom. Le kako vam je to uspelo?!
Namig: Uporabili smo navaden svinčnik. Če imate doma mlajšim otrokom namenjene debelejše barvice trikotne oblike, bo »utor« na vrhu srčka precej lepši.
Podobni članki
- Srce na platnu
(23.01.2012) - Trdo kuhana jajca in pirhi
(09.04.2011) - Čokoladne tortice s hruškami
(04.10.2011) - Kremna jagodna pita
(21.07.2017) - Srečna srca
(07.11.2010) - Čokoladno srce v košarici
(03.02.2012) - Puran in ananas na žaru s parmezanovo omako
(02.07.2011) - Valentinove miške za najmlajše
(07.02.2011) - Jajca po škotsko / Škotska jajca
(03.04.2012) - Darilna škatlica
(21.01.2011)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:06.04.2012, 326,740 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,161 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov