marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne skodelice

Pošlji prijatelju

čokoladna skodelicaMN

Bi radi sadje ali peno postregli v skodelici iz čokolade, ki se jo lahko poje? Ni težko, kajti takšne skodelice lahko naredite tudi sami.

Potrebujete: čokoladno obliv (kuverturo), vodne balončke, papir za peko. (Uporabite lahko tudi običajne balone, ki jih zelo malo napihnete, vendar boste te precej težje ločili od čokolade.)

Najprej popolnoma očistite svojo delovno površino, kajti na balonih se hitro nabere statika,kar pomeni, da se bo nanje prijela vsaka najmanjša smet, las ali prah. Balone napihnite – vodne balone je nekoliko težje napihniti z zrakom, zato si lahko pomagate tudi s tlačilko, namenjeno polnjenju balonov. Vsak balonček splaknite pod hladno vodo, da ne bo umazan, ga otresite ter ga postavite na čisto površino in pustite, da se posuši.

Čokoladni obliv nalomite na koščke in ga v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici stopite – s topljenjem nehajte, ko je stopljena malo več kot polovica obliva, nato pa koščke mešajte, da se stopijo še preostali. Če boste do konca topili na toploti, bo obliv preveč tekoč in prevroč.

Vsak balonček namočite v stopljen obliv, da se nanj prime dosti čokolade, nato pa ga postavite na papir za peko. Pustite, da se čokoladni obliv strdi.

Ko je čokoladna skodelica trdna, s škarjami zarežite ob vozlu balona, da bo počasi spustil zrak, nato pa balon odstranite iz posodice. Seveda se vam bo vsake toliko zgodilo, da se balonček ne bo lepo odlepil – pomagajte si s prsti, tako da balon od sten skodelice pritiskate navznoter, proti sredini skodelice.