marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piškoti iz kozarca? Okusno!

Pošlji prijatelju

Piškoti iz kozarca Okusnopiškoti iz kozarca Okusno

Ameriški piškoti imenovani »cookies« so se pri nas hitro uveljavili predvsem zato, ker je njihova priprava precej nezahtevna – sestavine se zmešajo v eni skledi, na pekač se jih nadeva z žličko in brez oblikovanja ali izrezovanje, peka pa traja zgolj deset minut. Sedaj pa je priprava še bolj enostavna: okusno.si ponuja piškote iz kozarca – darilna pakiranja sestavin, ki so že izbrane in odmerjene, z njimi pa lahko razveselite vsakega oboževalca sladkih grižljajev.

Novosti, ki vodijo nazaj v preteklost

Ideja za uporabo steklenih kozarcev kor emabalaže zagotovo ni nova, saj so tako shranjevali živila nekoč, ko še ni bilo plastike. Živila v kozarcih so torej del modnega »retro« oziroma »vintage« stila, prav tako pa so v koraku s sodobnim časom. Steklo je namreč naraven material, ki ga je možno v neskončnost reciklirati, sicer pa lahko steklene kozarce tudi same po sebi uporabite znova in znova.

Če so nekoč v kozarcih hranili posamezna razsuta živila, smo v času instant zadovoljevanja potreb naredili manjšo spremembo: kozarce lahko polnimo z mešanimi sestavinami, ki so potrebne za pripravo te ali one jedi ali napitka. Tako lahko v kozarec odmerimo in pripravimo sestavine za kruh, pecivo, vročo čokolado in predvsem slastne piškote – in to nam že nudijo na okusno.si.

Okusi, ki se topijo v ustih

Piškoti iz kozarca se pripravijo hitro, enostavno in zabavno. Za piškote Okusno se uporabljajo zgolj najboljše sestavine, med drugim tudi vrhunska belgijska čokolada proizvajalcev Callebaut in Cacao Berry. Izbirate lahko med zanimivimi okusi: bounty, rafaello, čoko nero, lešnikovi, orehovi, rožičevi, beli z brusnicami … Tako se najde pravi okus ne glede na to, ali si zaželite piškotov z belo ali črno čokolado, s suhim sadjem ali oreščki, s kokosom ali ovsenimi kosmiči …

In kako piškote iz kozarca pripravimo?

V kozarcu so lično spravljene in stehtane vse suhe sestavine, ki jih dodate penasto vmešanemu jajcu in maslu. Iztega zgnetete testo, ga za nekaj časa postavite v hladilnik, nato pa oblikujete kroglice in jih pečete do 15 minut. Za pripravo piškotov imate tako manj kot 15 minut dela, recept pa vam je vedno na voljo na pokrovu kozarca.

Okusna darila

Piškoti iz kozarca so opremljeni z ličnimi etiketami, zato veljajo za odlično darilo. Z njimi lahko razveselimo najmlajše, ki bi se radi preizkusili v kuhinji, vse ljubitelje sladkega, pa tudi tiste, ki sicer radi pečejo, a jim za to pogosto zmanjka časa. Otroci, mame, tete, prijateljice, sodelavke … Piškoti iz kozarca razveselijo vsakogar – celo moške, ki si bodo lahko piškote sedaj na hitrico pripravili tudi kar sami.