marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Žepek za polnjenje telefona

Pošlji prijatelju

žepek za polnjenje telefonaMN

Kabli! Če ima pri vaši hiši vsakdo svoj mobilni telefon, poleg tega pa še kakšno drugo elektronsko »igračko«, imate kablov verjetno vrh glave, saj vodijo od vtičnice na pult, od vtičnice na mizo, od vtičnice na okensko polico… Znebite se jih tako, da izdelate žepke za polnjenje mobilnih telefonov, v katerih bo kabel lepo skrit, vaš pult oziroma miza pa ponovno prazna.

Potrebujete: plastenko od mila ali šampona, ki ustreza velikosti vašega telefona; škarje; flomaster; lepilo in bombažni papir (ali drug mehak papir) oziroma bombažno tkanino in belo lepilo ter čopič.

Izberite plastenko prave velikosti in oblike – najbolje takšno čim bolj ravnih oblik, kajti izbokline boste težje oblekli v papir ali blago. S flomastrom označite, kako boste plastenko odrezali – sprednji del naj bo nižji, zadnji pa višji, saj bo v njem luknjica za vtikač. Odrežite, nato pa uporabni del plastenke dobro operite do so suhega obrišite.

Na zadnjem zgornjem delu plastenke izrežite odprtino za vtikač, ki naj se prilega vtikaču vašega telefona.

Plastenko ovijte v papir oziroma blago in označite, kako ga morate ukrojiti. Ne pozabite tudi na notranji del plastenke, vsaj zadnji zgornji del, ki se bo videl. Izrežite papir oziroma blago, seveda pa pustite nekaj roba, da boste papir zunanjega ovoja zapognili navznoter in pokrili tud rob plastenke (ki je sicer lahko precej oster).

Če boste uporabili papir, z lepilom na plastenko prilepite najprej zunanji del in prekrijte tudi dno. Zavihajte rob navznoter in ga prilepite. Ko se posuši, izrežite odprtino za vtikač, nato pa nalepite še papir v notranjost in ravno tako izrežite odprtino za vtikač.

Če boste uporabili blago, je postopek skorajda isti, le da blago pritrdite tako, da ga položite na plastenko, preko njega pa s čopičem obilno nanesete lepilo, da naredite premaz.

Ko je žepek popolnoma suh, skozi odprtino potisnite vtikač, ki bo žepek držal na steni, priključite kabel v telefon in kabel popolnoma skrijte v žepek, vanj pa postavite tudi telefon. Gotovo!


Oglašujte pri nas