marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vilinske svetilke (svetleči kozarci)

Pošlji prijatelju

svetleč kozarecMN

Pričenjajo se topli dnevi, ko bomo tudi zvečer vse več zunaj. Kadar se zgolj prijetno družite in zato ne potrebujete močnejše svetlobe, lahko zunanjost rahlo osvetlite in pričarate pravljično vzdušje tudi s kozarci, ki se svetijo v temi - pri nas smo jih preimenovali v vilinske svetilke. Kako?

Potrebujete: kozarce, svetleče paličice (glow sticks) ali zapestnice, zaščitna sredstva (rokavice, predpasnik, očala), močnejše škarje.

Svetleče paličice boste dobili v trgovinah z lovsko, ribiško, potapljaško in drugo opremo za aktivnosti v naravi, svetleče zapestnice in verižice pa tudi v trgovinah z opremo za ples ter z igračami. Če jih ne najdete drugje, pokukajte v spletno trgovino ali prodajalno Magic shop v ljubljanskem BTCju.

Svetleče paličice oziroma zapestnice so cevke iz prozorne plastike, polnjene s kemikalijami, ki žarijo, ko se medsebojno premešajo. Če pridejo na kožo, lahko povzročijo blago srbenje, zato velja opozorilo, da si pred izdelavo svetlečih kozarcev nadenite rokavice in onlačila zaščitite s predpasnikom ali haljo, ter bodite zelo pazljivi, da vam kemikalije ne pridejo v oči (nadenite si sončna očala, če nimate drugih) in da jih ne pogoltnete.

Pripravite čiste kozarce, svetleče paličice in škarje. Paličice prepognite oziroma nalomite, da prične vsebina žareti, nato pa jih znotraj kozarca s škarjami pazljivo prerežite (če boste rezali v kozarcu, kemikalije ne bodo špricale naokoli). Iz plastičnih tub stresite vsebino, plastiko odstranite, nato pa kozarce potresite, da se kemikalije razpršijo po stenah kozarca.

Odvisno od tipa paličic bo se bo kozarec svetil od 8 pa tudi do 12 ur. Če ste kupili paličice, ki so različnih barv, so lahko vaši kozarci tudi pisani in svetijo v več barvah, ali pa vsebino raznobarvnih paličic v kozarcu tudi zmešajte s čopičem in nastala bo povsem nova barva.

Za konec še enkrat: uporabljajte zaščitna sredstva!