marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Snežinke

Pošlji prijatelju

snežinka iz srebrnega papirjaMN

Včasih za praznično okrasitev doma ni potrebno veliko – zadostuje že papir in nekaj dobre volje, pa bo dom polepšan s čudovitimi snežinkami. Saj veste: takšnimi, ki ste jih nekoč izdelovali kot otroci, ko trgovine z umetniškimi materiali pač ni bilo možno najti za vsakim vogalom. In tako lahko še vedno okrasite svoj dom snežinke obesite izpod stropa, jih položite na jedilno mizo, nalepite na stene in okna … Če boste naredili nekoliko manjše, pa lahko z njimi okrasite tudi božične voščilnice, ali pa jih enostavno podpišete, zaprete v kuverte in celo pošljete namesto voščilnic.

Potrebujete: papir, škarje (s tankimi rezili in ostrimi konicami), svinčnik, geo trikotnik, šestilo.

Kvadraten kos papirja prepognite, zapičite šestilo na sredino pregiba in zarišite polkrog. Z nespremenjenim polmerom na polkrogu s šestilom odmerite tri enake dele – to vam bo v pomoč, da boste papir nadalje zapognili na tri dele in bodo vaše snežinke pravzaprav šestkotne.

prepognjene snežinke po izrezovanjuMN

S pomočjo geo trikotnika, ki ga boste rabili tako za merjenje kot za vlečenje vzporednic, na šestino snežinke zarišite vzorec. Najbolje je, da tisti del, ki ga je potrebno izrezati, pobarvate, sicer boste hitro odrezali kaj preveč. Zdaj samo še izrežite odvečne dele in snežinka je gotova – le še nekoliko jo lahko polikate, če vam niso všeč pregibi.