marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Majica za noč čarovnic

Pošlji prijatelju

deklica v majici z izrezanimi očmi, nosom in ustiMN

Ste že pospravili poletno garderobo? Gotovo je bila med oblačili tudi kakšna majica s kratkimi rokavi ali naramnicami, ki je vaš otrok prihodnje poletje ne bo več nosil, in iz katere lahko naredite preprosto majico za noč čarovnic.

Potrebujete: enobarvno majico s kratkimi rokavi ali naramnicami, črno majico z dolgimi rokavi, karton, papir in svinčnik, manjše škarje.

Enobarvno poletno majico najprej obrnite narobe, da boste risali po notranji strani. Majico po dolžini prepognite ter si na sprednjem delu (po notranji strani) s svinčnikom označite sredino.

Na papir narišite elipsasto oko in nosnico ter ju izrežite. Oko in nosnico položitena eno stran majice in ju obrišite, nato preko sredinske črte še na drugo stran majice.

Pod nosnici s svinčnikom označite črto ust, ki naj bo zgolj malo privihana navzgor. Nad njo narišite zgornje zobe, pod njo pa spodnje – naj jih bo poljubno število, med sabo pa naj bodo razmaknjeni vsaj 5 mm. Za zobe ne potrebujete modela iz papirja,saj ni nujno, da so povsem enaki.

V majico vstavite karton, da ne boste po nesreči zarezali še v blago zadnjega dela. Nato izrežite oči, nosnici in vse zobe.

portret okostnjakaMN

Otrok naj obleče črno majico, preko nje pa majico z izrezanim »okostnjakovim portretom«. (Seveda pa lahko izberete tudi majice v drugih barvah ali z vzorčki oziroma naredite namesto okostnjakovega portreta podobo izrezljane buče, pri čemer vam bosta prišli najbolj prav črna in oranžna majica.)

Podobni članki