marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kapučino za prijateljice

Pošlji prijatelju

kapučino prijateljstvaMN

Prijateljicam, ki so velike ljubiteljice kofetkanja, lahko za Valentinovo, za rojstni dan ali tudi ob drugih priložnostih podarite mešanico za kapučino.

Potrebne sestavine: instant kava, mleko v prahu, sladkor (beli ali rjavi), čokolada v prahu, strok prave vanilje.

Količino sestavin boste morali prilagoditi po svojem okusu, prav tako pa je končni okus precej odvisen od tega, kakšno instant kavo boste uporabili. Najbolje, da najprej sestavite mešanico po žličkah, ji prilijete vodo in nato dodate, kar je še potrebno. Tako boste tudi najlaže ugotovili, koliko mešanice je potrebne za pripravo določene količine kapučina (za 2 ali 1,5 dl vode).

Naša mešanica je pripravljena takole: 1 merica instant kave, 2 merici mleka v prahu, ½ merice čokolade v prahu, ½ merice sladkorja in ½ vaniljinega stroka. Za veliko skodelico kapučina (2 dl), je potrebno z vodo preliti 6 žličk mešanice.

Vse sestavine v prahu po plasteh izmenično nasujte v kozarček. Ko se bližate vrhu, v sredino postavite strok vanilje. Dobro zaprite ter na kozarec dodajte listič z navodili.

Navodila za pripravo kapučina prijateljstva: Vsebino kozarca stresi v večjo posodo, vse sestavine dobro premešaj in napolni nazaj v kozarec. Strok vanilje lahko odstraniš, ali pa ga pustiš v mešanici, da bo ta še bolj dišala. Za odličen kapučino v X dl vroče vode vmešaj X žličk mešanice za kapučino. Povonjaj, poskusi in se spomni name!

Oglašujte pri nas

Podobni članki