marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Darilne posodice – servietna tehnika

Pošlji prijatelju

posodica s servietno tehnikoMM

Bi želeli sorodnikom podariti bonbončke ali piškote, ki ste jih spekli sami, pa ne želite zapravljati za kovinske ali kartonaste darilne škatlice? Nič lažjega: gotovo imate doma nekaj papirnatih servietov z božičnim motivom, pa tudi kakšno plastično posodo od marmelade, skute ali podobno …

Potrebujete: plastično posodico, enega ali dva papirnata servieta, lak in lepilo (2 v 1) za uporabo servietne tehnike na plastiki, škarje, mehak čopič.

Posodico dobro operite znotraj in zunaj ter posušite oziroma zbrišite do suhega. Papirnati prtiček ločite na plasti – narejen je iz treh plasti, vi pa potrebujete zgolj zgornjo plast, ki je potiskana. Bodite previdni, da je ne raztrgate.

Potiskano plast serviete ovijte okoli posodice, da vidite, kako jo morate izrezati. Če imate posodico z večjim premerom, boste morda potrebovali kar dve servieti. Previdno odrežite servieti tako, da se bosta prilegali posodici.

Izrežite še obliko, ki se prilega pokrovu posodice.

S pomočjo lepila/laka pričnite servieto pritrjevati na posodico s pomočjo mehkega čopiča. Pazljivo premažite celotno površino serviete, nato pa pustite, da se posodica posuši.

Namig: Še preden je lak suh, lahko nanj potresete tudi nekaj bleščečega prahu. Če posodic ne boste potrebovali za božič, seveda uporabite serviete z drugačnimi motivi.

Oglašujte pri nas