marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Cvetlični škorenj

Pošlji prijatelju

škorenj z rožo na policiFotolia

Odsluženi dežni škornji nikakor niso za na odpad. Zlasti, če imate doma otroke, ki jih vsako leto prerastejo, jih lahko »reciklirate« na precej domiseln način.

Potrebujete: gumijast dežni škorenj, vzorčaste papirnate prtičke, papir za lepilo, škarje, lak za servietno tehniko, čopič, pesek, lonček z rožo.

Papirnate prtičke ločite na plasti, da vam ostane zgolj zgornja, potiskana plast. Prtičke razporedite preko škornja in tu in tam pritrdite s pikico lepila. (Če je škorenj zelo pisan, boste najprej morali nanj nanesti drugo ali tretjo plast prtička, ki je bela, šele nato pa potiskano – sicer bo vzorec s škornja proseval skozi vzorec na prtičku.)

Ob spodnjem delu škornja, kjer se prične podplat, s škarjami lepo odrežite prtiček, da nastane lep rob (rob lahko naredite tudi zgoraj, ali pa zaključite pač na poljubni višini.)

S čopiček previdno nanesite lak za servietno tehniko, da se prtiček ne raztrga. Pustite, da se posuši.

Notranjost škornja napolnite s peskom, da bo škorenj tudi v vetru dobro stal in se ne bo prevračal. Napolnite spodnji del in nato še tako visoko, da boste na pesek lepo postavili lončnico – naj bo toliko visoko, da se ne bo videlo plastičnega lončka.