marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Buča v nogavici

Pošlji prijatelju

dve buči v nogaviciMN

Kako boste letos okrasili svoj dom za noč čarovnic? Se vam zdi z rezljanjem buče preveč dela? Izognite se tako delu kot packanju in buče okrasite drugače – oblecite jih v nogavice.

Če se boste hoteli dela lotiti zadnji dan, morda ne boste uspešni. Da boste buče oblekli, namreč potrebujete najprej nekoliko manjše buče, ki jih je sploh možno stlačiti v nogavice (mi smo oblekli buči z obsegom 50 in 60 cm, vendar smo se pri večji kar nekoliko namučili, da smo jo spravili v nogavico). Druga pomembna stvar pa je seveda sama nogavica. Kar nekaj trgovin smo obiskali, da smo našli mrežaste dokolenke z lepim vzorcem. Če dokolenk ali nogavičk ne najdete, bodo v redu tudi najlonke z vzorcem, vendar morajo biti tanke (do 10 den), vzorec pa mora biti zelo intenziven – recimo tanke najlonke v kožni barvi s črnim vzorcem. Če boste kupili debelejše najlonke, se barva buče skozi njih ne bo videla, oziroma bo vzorec premalo opazen. Da ne govorimo tem, da so lahko najlonke z lepim vzorcem tudi izjemno drage! (Mi smo za par dokolenk odšteli 2,50 eur in tako dve buči oblekli precej ugodno.)

Delo je hitro – nogavičko je treba zgolj raztegniti kolikor je mogoče in vanjo spraviti bučo. Če je zgornji del nogavičke ojačan z močnejšim robom, ga boste morali morda tudi odrezati, da se bo nogavica bolje raztegnila.

Ko imate bučo enkrat v spodnjem delu nogavice, dokolenko še naravnajte, da bo vzorec lepo razporejen, zgornji del pa zavihajte okoli bučinega peclja. In če želite, lahko seveda dodate tudi kakšno pentljico ali drug okrasek.

Oglašujte pri nas