marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Cimbidij – za posebne trenutke

Pošlji prijatelju

šopek cimbidijev orhidej in drugega cvetjaNizozemska cvetlična zbornica

Ob vznožju Himalaje je zacvetel prvi cimbidij – veličastna orhideja, ki je zaradi svojega hladnega porekla še posebno spokojno lepa. Žlahtniteljem je uspelo vzgojiti številne sorte. Njihov razkošni videz in elegantne linije vsakogar hitro prepričajo, da gre za resnično posebno cvetlico.

Številni kupci bodo zagotovo prav to orhidejo izbrali za prenašalca sporočil, sporočil ljubezni, naklonjenosti, občudovanja ali topline.

Cimbidije lahko povežemo tako v poročne šopke, šopke za rojstne dneve, godove, kot tudi za katero koli drugo svečano priložnost.

Rojstni dan in god

Vsak od nas ima v letu en dan, ko je v središču pozornosti in se počuti nekaj posebnega, tesno povezanega s svojci, svojo osebno preteklostjo, poreklom in soimenjaki. Na tak dan naj ima cvetje posebno vlogo. Šopek cimbidijev je ravno pravšnji za takšno priložnost.

Poroka

''Danes si najlepša med vsemi!'' nevesti ljubeče prišepne ženin.

Za najlepši dan v življenju nevesti podarite le najlepše. Šopek s cimbidiji lahko ženinu pomaga izraziti čustva, ki jih čuti do svoje bodoče žene. Poleg tega so cimbidiji popolno cvetje tudi za namizni aranžma in druge dekorativne namene, saj so cvetovi zelo obstojni.

Šopek cimbidijev -čudovita gesta, ki jo lahko možje vedno znova uporabijo ob praznovanju obletnice poroke.

Uporabni podatki

Razpoložljive barve:

bela, rumena, zelena, rožnata, rdeča, rjava, oranžna

Razpoložljivost:

celo leto

Trajnost:

2 do 5 tednov

Ravnanje s cvetjem

Ob nakupu odstranite epruveto, odrežite 1 cm stebla in cvetje postavite v svežo vodo v pokončnem položaju. Če se steblo obarva črno, je posrkalo premalo vode. V tem primeru odrežite še del stebla. Temperatura naj ne bo nikoli nižja od 8 °C. Cimbidij bo cvetel dlje, če temperatura v prostoru ne bo višja od 20°C.

Zanimivost

Čeprav obstaja več tisoč vrst orhidej, je njihovo razmnoževanje zahtevno in drago. Včasih so si nakup orhidej lahko privoščili le bogati. Danes ima cimbidij dostopno ceno a kljub temu še vedno velja za zelo ekskluzivno cvetje.

Nasvet

Če se zgodi, da v epruveti zmanjka vode in začno cvetovi veneti, cimbidij namočite za nekaj časa v toplo vodo in cvetje bo spet lepo!

Arboretum Volčji Potok, sporočilo za javnost

Oglašujte pri nas

Podobni članki