marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pred nakupom pralnega stroja

Pošlji prijatelju

pralni stroj od blizuFotolia

Na kaj morate pomisliti, preden se odločite, kateri model pralnega stroja želite?

-Če živite sami ali morate pogosto oprati tudi zelo majhne količine perila, izberite model, ki omogoča polovično pranje.

-Preverite, koliko obratov doseže stroj pri centrifugi oziroma ožemanju. Če ima manj kot 1500 obratov na minuto, gre za zastarel model. Več obratov kot ima stroj pri ožemanju, bolj suho perilo boste dobili iz njega, ter ga tudi manj časa sušili.

-Zahtevajte čim boljši energijski razred. Najboljši je razred »A«, nikakor pa se zaradi nižje cene stroja ne zadovoljite z manj kot razredom »C«.

-Če živite sami ali nimate otrok, nikar ne zapravljajte za stroj, ki ima neskončne možnosti programiranja. Zadovoljite se s »klasičnimi« programi pranja – kadar boste morali očistiti kaj posebej občutljivega, lahko oblačila še vedno nesete v čistilnico.

-Razmislite o tem, ali boste kupili stroj z integriranim sušilcem, ali želite ločena pralni in sušilni stroj. »Dvoje v enem« je praktično, kadar nimate dovolj prostora za oba stroja, ali če živite sami. Pralni stroji z vgrajenim sušilcem sicer perilo osušijo slabše oziroma osušijo manjšo količino perila, kot jo operejo, zato so priporočljivi le, če boste večinoma sušili zunaj ali običajno nimate veliko perila.

-Kupite pralni stroj blagovne znamke, ki nudi dolgo garancijo in ima vzpostavljeno dobro servisno mrežo – vedno lahko namreč pride do tovarniške napake ali okvare vašega stroja, zato je hiter in učinkovit servis še kako priročen.

-Pozanimajte se, ali vam prodajalec pralni stroj dostavi na dom ter morda tudi instalira, ali morate za to poskrbeti sami.