marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čiščenje kuhinjskih desk

Print This Post Pošlji prijatelju

lesen, plastična deska in nožFotolia

Kako očistiti kuhinjakse deske za rezanje, da vam bodo dolgo služile in ne bodo gojišče bakterij?

- Ne glede na material, iz katerega je deska, morate desko takoj po uporabi pomiti v vroči vodi z detergentom, vsake toliko pa jo še razkužite, tako da vodi dodate nekaj klora.

- Ko desko očistite, jo vedno najprej popolnoma osušite, šele nato jo spravite.

- Zavrzite deske, ko se na njih pojavijo razpoke in vreznine, v katerih bi se lahko nabirala hrana in se množile bakterije.

- Za rezanje hrane nikoli ne uporabljajte deske in noža, s katerima ste pred tem obdelovali drugo surovo hrano. Tako desko kot nož zamenjajte, da ne pride do kontaminacije.

- Lesene rezalne deske ne dajte nikoli v pomivalni stroj.

- Surovo meso in ribe vedno režite na deski, ki je zelo enostavna za čiščenje – torej najbolje na stekleni, nikakor pa ne na leseni.

- Debele lesene deske, na katerih se že poznajo vreznine, je možno obnoviti z brušenjem. Kakor koli – če boste za to poskrbeli sami ali jih nesli k mizarju, se prepričajte, da deske ni obdelajo z nikakršnim lakom, ki ni primeren, da bi bil v stiku s hrano.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas